Zdravlje je sreća!

 

Imajuči na umu naš moto “zdravlje je sreća”, sastavili smo popis pitanja i odgovora koji će vam pomoći da odaberete idealan proizvod iz našeg asortimana, a možda i pronaći rešenje za problem koji muči Vašeg ljubimca.

1. Koji proizvodi se nalaze u Nekmar Ultrapremium rangu?

U Nekmar brendu mi imamo dve grupe proizvoda:

– Low grain recepti (sa niskim procentom žitarica) bazirani na mesu (sveže meso je sastavni deo svakog recepta) i smedjem pirinču sa dodatkom lekovitog bilja i voća. U našim receptima sa malo žitarica možete pronaći 50-60% životinjskog sastava.

-Grain free (bez žitarica) recepti su bazirani na veoma visokom sadržaju mesa ( sveže meso je sastavni deo svakog recepta) i krompira kao izvora ugljenih hidrata sa dodatkom lekovitog bilja i voća. U našim receptima bez žitarica možete pronaći oko 70% životinjskog sastava.

2. ”Holistic” u Nekmar receptima?

Da li ste se ikad zapitali zašto psi često jedu travu kada ih muči želudac i da li ste znali da je takvo ponašanje primeceno i kod divljih pasa? Lekovito bilje se koristi u praksi humane medicine još od praistorijskih vremena i danas se sve više okrećemo prirodnim rešenjima.

 

Nekmar Pet Nutrition prevazilazi pružanje hranljivih obroka našim ljubimcima, on se brine i o zdravlju naših pasa dodavanjem pažljivo odabranog lekovitog bilja u sve recepte za promociju zdravog i srećnog života. ZDRAVLJE JE SREĆA!

3.Kakvo meso se koristi u pripremanju Nekmar recepata?

MI HRANIMO MESOM!!!

Broj jedan u svim Nekmar receptima je meso, ne samo to, ali otkrit ćete da je SVEŽE MESO sastavni deo svakog recepta.

4. Koja tehnologija se koristi za proizvodnju Nekmar recepata?

Nekmar recepti su kuvani na pari i ekstrudirani dvostrukim vijačnim ekstruderom kako bi se zadržali svi zdravi hranljivi sastojci u hrani i bili zdravi za vašeg ljubimca.

5. Moj pas je izbirljiv, koji recept da koristim?

Psi vole SVE naše recepte, jer tehnologija koja se koristi za proizvodnju naših recepata održava sastojke ukusnim i svežim. Nasi recepti bez žitarica imaju najveći sadržaj mesa, pa bi možda najbolje bilo probati sa ovim asortimanom.

Psi vole meso!

6. Osetljiv stomak

Ukoliko vaš ljubimac ima osetljiv stomak, koji se lako uznemiri, preporučujemo vam da isprobate jedan od naših recepata sa malo žitarica koji se zasnivaju na pilećem ili ribljem mesu. Smedji pirinač u ovim receptima pomoći će pravilnoj probavi i boljem varenju i pomoći digestivnom sistemu da se oporavi od tegoba, dok će piletina i riba najmanje opteretiti stomak.

7. Vaš pas je netolerantan na sve vrste žitarica?

To je lako! Jednostavno izaberite jedan od fantastičnih recepata bez žitarica, imamo čak i hranu bez žitarica za štenad i juniore!

8. Moj pas je alergičan na odredjeni izvor životinjskih proteina, šta da radim?

Za rešenje ovog problema proverite našu monoproteinsku liniju sa malo žitarica. Ovi recepti su posebno osmišljeni da omoguće izbor odredjenog izvora proteina i izbegne onaj koji uzrokuje alergije kod vašeg ljubimca.

9. Problem sa jetrom ili dijabetesom?

Sikavica je potpuno prirodan lek koji se uglavnom koristi za lečenje problema s jetrom, a koristi se i za pomoć u lečenju dijabetesa. Slobodno izaberite bilo koji od naših recepata koji uključuje sikavicu i pomozite vašem ljubimcu.

10. Zdavlje kože i dlake

Zdravlje dlake i kože dolazi iznutra!

Svi naši recepti daće zdravu kožu i prelepu, sjajnu dlaku. Obično je potrebno oko 4 nedelje da dlaka postane zdrava, sjajna i atraktivna. Nakon 4 nedelje ishrane Nekmar receptima, okupajte svog psa, promena može biti dramatična!

11. U kom uzrastu preći sa recepta za štenad na recepte za odrasle pse?

Hranom za štenad i mlade treba hraniti sve dok vaš pas ne izadje iz faze odrastanja.

Dok će neke minijaturne rase prestati da rastu već sa 6-8 meseci starosti, postoje neke rase koje neće završiti svoj razvoj do 18 meseci starosti. Sve dok vaš pas raste trebate ga hraniti receptima za štenad i mlade pse.

12. Kojim proizvodom hraniti ``penzionera``?

Za vašeg “penzionera” preporučujemo jedan od naših recepata za odrasle pse sa malo žitarica na bazi piletine. Lako varljiva piletina kao izvor proteina, uz dodatak glukozamina i hondroitina pomoći će vašem psu da se kreće sa više lakoće.

13. Koji proizvod izabrati za gojaznog psa kako bi smršao?

Nekmar sa ponosom može da kaže da nismo napravili proizvod koji nije napravljen ni od čega.

 

Ne postoji bolji način da svog psa održavate u kondiciji osim da mu obezbedite pravilan odnos aktivnosti- ishrane- odmora.

Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da postignete željene rezultate:

– omogućite vašem psu svakodnevnu aktivnost
– smanjite količinu hrane za 10-15% od uobičajene
– podelite dnevnu količinu na dva obroka dnevno i dajte u jutarnjem obroku 60-70% dnevne količine
– dodajte toplu vodu preko hrane neposredno pre nego što nahranite psa

Nema odgovora na Vaše pitanje?

Pišite nam!